Назад НачалоЗащо е нужно столче за хранене?

Защо е нужно столче за хранене?

Защо е нужно столче за хранене?

Още преди да се роди мъничето, списъкът с подаръците и нужните вещи е на лице, между тях е и столчето за хранене. Някои вещи почти винаги се оказват излишни, други обаче са от първа необходимост.

Безспорно удобство по време на хранене е употребата на детско столче. Докато бебчето все още не може да стои седнало самостоятелно е необходимо да подберете такова столче, което да разполага с коланчета за пристягане. Щом детето се научи да седи само може да използвате високо столче за хранене, където то да има повече свобода на движенията си. Според индивидуалните ви нужди може да изберете столче с колелца или без, с регулируеми облегалка и седалка или с плот, който променя позициите си. Важно е също така столчето да е удобно за почистване и лесно за съхранение.

На първо място е важно столчето да е стабилно, да не е от най-леките конструкции, защото има много случаи, в които по-буйните дечица просто обръщат цялото столче и падат на земята. А ако има и по-голямо братче или сестриче, опасността от помощ в това начинание също не е малка.

Материята на седалката е хубаво да бъде лесна за почистване, да е от кожа или изкуствена материя с гладка повърхност. Другото голямо удобство е лесно свалящата се калъфка, която да може да се пере в пералнята. Така пораженията от пюретата и кашите ще могат лесно да се забърсват, без да ти отнемат време за чистене и вадене на петна.

Някои модели предлагат възможност от множество позиции на гърба. Това е удобство, ако бебето все още не може да стои стабилно и се клатушка. Дори и на шест, седем или осем месеца, много бебета не могат да стоят стабилно в седнало положение. Ако гръбчето се сваля назад, бебето може да се сложи лесно и да се нахрани без да се притесняваш.

Екстра към всичко е ако позициите на гръбчето позволяват седалката да се свали съвсем назад, така че да изпълнява функциите на шезлонг за игра. Няколко играчки върху шезлонга вършат чудесна работа. Така може да използваш столчето още докато детето е на два, три месеца и да си спестиш два предмета у дома, ако си решила да си вземеш отделно шезлонг.

Удобство е столчето да има и колелца отзад или отпред. Така преместването му се улеснява и няма нужда да влачиш или повдигаш уреда. Има модели, които предлагат колеца със спирачки.

Промяната на нивото на столчето също е удобство, което не е за пренебрегване. Моделите с няколко позиции нагоре или надолу позволяват да нагласиш детето удобно, според височината му и тази на масата, така че на теб да го достигаш без да се навеждаш. Екстра е и ако седалката може да се смъкне до земята и така по-нататък да се превърне в стандартно столче за вече проходилото дете.

Има модели, които спестяват много място, тъй като представляват само седалка, която се закрепва с колан към стандартен кухненски стол. Това е идеален вариант за хора с малко жилище. Освен това подобни седалки се прибират лесно и могат да се вземат при пътуване. Минусите са, че няма положения на гръбчето, изцяло са от пластмаса или дърво, тоест нямат мека част и освен това задължително трябва да отпишеш един от столовете около масата.

Голямо улеснение са и моделите столчета, които се закрепват за самата маса. Те са изключително леки и лесни за пренасяне, подходящи са за деца от шест месеца нагоре. Ако твоето дете не може да стои стабилно, можеш да сложиш малка възглавничка между детето и масата, за да не се удари и да се килне напред. Минусите са отново, че няма положения на гръбчето и освен това не може да се закрепва на всички видове маси.

На българския пазар се предлагат чудесни дървени столчета, които след като детето израсне се превръщат в детско столче и масичка. Така уредът може да бъде ползван дълго време, а не да стане излишен след около годинка. Тези модели също нямат мека част и позиции на гръбчето, но пък са много функционални.

В тази категория сред голямото разнообразие от столчета за хранене, които се предлагат, вие може откриете именно вашето столче, което да отговаря на личните ви нужди.

Най-добра
цена

Без конкуренция на българския пазар

Пазарувай Сега!

Безплатна доставка

До офис на Еконт в България за поръчки над 100 лв

Пазарувай Сега!

Гаранция за произход

Артикулите, които предлагаме са с доказан произход

Пазарувай Сега!