БИО КЛАСА Био Елда 500 гр.
Информация
Елда (Fagopyrum) е род покритосеменни растения от семейство Лападови (Polygonaceae). Елдата е една от екологично чистите храни, поради причината, че нейното отглеждане и култивиране не изисква употребата на различни химически препарати за борба с неприятели по растенията.
Елдата е известна със своята широка употреба както в сладки, така и в солени кулинарни шедьоври. От нея може да се приготви каша, включително да бъде част от детско или дори бебешко меню. Елдата успешно гарнира ястия с месо, зеленчуци, риба и различни видове супи. Като част от сладкарската кулинария, тя успешно бива комбинирана с плодове в различни дизайнерски експерименти и творения. Приготвено брашно от този растителен вид би могло да бъде е основна съставка при приготвянето на палачинки и други сладки изкушения, включително и да послужи като сгъстител за ястия.
Храниителна стойност за 100g:
- Енергийна стойност (kJ/kcal) 1646/389
- Мазнини (g) 2-5
– от които наситени мастни киселини (g) 0-1,5 - Въглехидрати (g) 63,5-80
– от които захари (g) 0 - Белтъци (g) 10,6-15,8
- Влакнини (g) 8-12
- Сол (g) 0
Произход: Китай